Duitsland: op naar 30% biologisch in 2030

Waar we in Nederland nog aanhikken tegen het nemen van maatregelen om ‘biologisch’ versneld te laten groeien naar 15% landbouwareaal in 2030 (zie ook het interview met Sybrand Bouma), mikt de Duitse regering op 30% in 2030. Gisteren presenteerde minister van Voedsel en Landbouw, Cem Özdemir, de Duitse strategie om de biologische landbouw en voedselindustrie duurzaam te versterken. Daarbij wordt gekeken naar de hele waardeketen van de inputmarkten tot productie, verwerking, handel en voeding. De strategie is ook gericht op het versterken van de biologische verwerking, het stimuleren van biologisch voedsel in de horeca en het vergroten van de kennis over biologische landbouw bij het grote publiek en in beroepsopleidingen. Hierdoor moeten landbouwbedrijven bredere verkoopkanalen kunnen bereiken en een betere acceptatie van hun biologische landbouwproducten te krijgen. Ook onderzoek en kennisdeling over biologische landbouw en voedselproductie komen aan bod. Lees meer hierover op Biojournaal.