Steun voor boeren met mentale problemen

De Natuurweide vangt met enige regelmaat geluiden op vanuit de leden dat er boeren zijn die mentaal worstelen met de uitdagingen waarvoor ze zich gesteld zien. De landbouw in Nederland, en met name de melkveehouderij, ligt al enige tijd onder een vergrootglas. In de politiek, de maatschappij en de media worden veel meningen geuit over wat anders en beter zou moeten in de sector. In meer of mindere mate hebben boeren, biologische en niet-biologische, last van deze druk en de druk door maatregelen die hun uitwerking op bedrijven hebben. Dat kan van financiële aard zijn maar in veel gevallen ook psychisch. Een documentaire van Omrop Fryslân besteedde recent aandacht aan de mentale en psychische gevolgen van de onzekere fase waarin veel landbouwbedrijven zich bevinden.

Mocht u behoefte hebben aan een gesprek hierover, dan zijn er verschillende professionele organisaties, met ‘feeling’ voor onze sector, die u verder kunnen helpen:
Agrarische coaches
Agrocoach
Taboer

Uiteraard kunt u ook contact opnemen met één van de bestuursleden. Stuur dan een bericht aan secretariaat@denatuurweide.nl met uw contactgegevens . Wij nemen contact met u op en samen kijken we welke stappen er gezet kunnen worden.