Overijssel en Utrecht vechten aanpak PAS melders aan bij Raad van State

De provincies Overijssel en Utrecht vechten eerdere rechtbankbesluiten aan waarin zij werden gedwongen handhavingsverzoeken op te volgen. Voor andere handhavingsverzoeken, en dus andere PAS-melders is de uitspraak van de Raad van State van groot belang. Blijven de eerdere uitspraken van de rechtbanken staan, dan wordt gedogen door provincies in andere situaties wel erg lastig. Milieuorganisatie MOB (Mobilisation for the Environment) heeft volgens woordvoerder Valentijn Wösten 350 handhavingsverzoeken ingediend bij zeven provincies. Veel hangt af van de inschatting door de Raad van State of het legalisatieprogramma van de grond komt en er genoeg stikstofruimte is. De uitspraak door de Raad van State wordt in maart verwacht. Lees meer op Nieuwe Oogst.