Bionext: nudging bij Jumbo vergroot zichtbaarheid bio producten

Afgelopen zomer vond bij supermarktketen Jumbo een pilot plaats om te onderzoeken of, met behulp van nudging, online klanten van Jumbo vaker voor biologisch kiezen en zo de verkoop van biologische zuivel te stimuleren. Bij het online boodschappen doen, kregen consumenten suggesties aangeboden voor andere biologische producten. Een ‘instapproduct’ als zuivel blijkt een goede manier om de consumenten ook andere biologische producten te laten proberen, zoals biologische muesli. De pilot was een samenwerking tussen  Jumbo, zuivelcoöperatie Arla Foods, Coöperatie Eko Holland en Bionext als onderdeel van de campagne ‘De mooiste boodschap is bio’. Jumbo heeft besloten om door te gaan met nudging om nog beter inzicht te krijgen in hoe de consument kan worden verleid vaker ‘biologisch’ te kiezen. Lees meer hierover op de website van Bionext.