“Belang biologische landbouw in glyfosaat-discussie onderbelicht”

Het belang van de biologische landbouw in de discussie over glyfosaat blijft onderbelicht. Dat vindt De Natuurweide-voorzitter Sybrand Bouma: “Dat de biologische landbouw zulke chemische bestrijdingsmiddelen niet gebruikt, is hopelijk wel bekend. Ook de negatieve effecten van bestrijdingsmiddelen op gezondheid van mens en dier worden steeds meer bekend. Maar dat biologische bedrijven last hebben van gebruik door andere, niet-biologische bedrijven wordt vaak niet benoemd. Door overwaaien of beregenen met vervuild water, komen dergelijke middelen alsnog in biologische producten terecht. De biologische boer moet er zelf voor zorgen dat niet gebeurt, bijvoorbeeld door dan maar niet te beregenen. En dat klopt van geen kanten. Dus hoewel wij als biologische landbouw geen glyfosaat gebruiken, zou een algeheel verbod erop veel beter en eerlijker zijn”, zo vindt Bouma.