Oproep: deel uw ervaringen met blauwtong

De Natuurweide wil graag zoveel mogelijk ervaringen met blauwtong bij elkaar brengen en delen. Voorzitter Sybrand Bouma benadrukt in een interview met  Biojournaal het belang hiervan, om zo snel mogelijk een natuurlijke oplossing te vinden: “We moeten niet alles bestrijden wat fout is maar veel meer proberen de weerstand van de koeien op te krikken. Om dat te kunnen doen, heb je de ervaring nodig van alle boeren bij elkaar. De koeien gaan er niet dood aan, maar je krijgt wel een behoorlijk verminderde productie. Dan is de vraag: hoe ga je daar als melkveehouder mee om. Het is belangrijk om daar op een nuchtere, biologische wijze naar te kijken.”

Heeft u problemen met blauwtong en wilt u graag een mogelijke oplossing, laat ons dat ook weten via secretariaat@denatuurweide.nl en dan proberen wij u te koppelen met een andere veehouder die de problematiek uit ervaring kent en een behandeling heeft gevonden. Zie voor ervaringen en tips van andere biologische melkveehouders: Blauwtong

Lees het hele interview met Sybrand Bouma op Biojournaal.