Zuivelverwerker Henri Willig wil alle kaassoorten die onder de eigen merken worden geproduceerd, volledig omzetten naar biologisch, zo meldt de zuivelverwerker in haar MVO jaarverslag met de titel Van weide tot winkel. Met het oog daarop wil Henri Willig de 24 niet-biologische melkveehouders stimuleren over te stappen naar biologisch. Ze krijgen dan een garantie voor de afname van hun biologische melk. De melk van boeren die niet willen switchen, zal op termijn worden gebruikt voor private label- en banco producten. Naast de 24 niet-biologische boeren leveren 18 biologische melkveehouders hun melk aan Henri Willig.
In het jaarverslag zijn ook de andere duurzaamheidsambities van het 50 jaar oude bedrijf te lezen. De stikstofemissie moet in 2025 onder de 100 kg per hectare liggen, de ammoniakemissie onder de 45 kg. In 2030 moet het waterverbruik per kg kaas met 10% zijn teruggebracht ten opzichte van 2020. Dat geldt ook voor het energieverbruik. Van de gebruikte stroom moet in 2025 meer dan 95% groene stroom zijn.
Ten aanzien van het dierenwelzijn stelt Henri Willig als norm dat de gemiddelde levensduur van koeien in 2025 boven de 6,5 jaar moet liggen. De weidegangnorm ligt op minimaal 200 dagen per jaar of 1400 uur. De DierDagDosering is gesteld op minder dan 1,4 dagdosis antibiotica.