Kabinetsreactie op petitie gentech

Minister Kuipers heeft namens het kabinet gereageerd op de petitie ‘Houd ons voedsel gentech vrij’. Het kabinet laat in een brief weten dat er in het voorstel van de Europese Commissie al voldoende maatregelen opgenomen om de consument goed te informeren (over gentech in voedsel), zo meldt Biojournaal.

Roosmarijn Saat van de actiegroep Mijn eten mijn Keuze is het daar niet mee eens: “We zijn teleurgesteld in deze reactie van minister Ernst Kuipers. Je kan straks als consument in een register gaan opzoeken of er GMO in je eten zit. In de praktijk niet werkbaar. Ook de biologische sector wordt hiermee niet beschermd. Gentech kan nog steeds ongezien in producten terecht komen, ook in biologische. Met dit antwoord kunnen we dus niks. Het mag duidelijk zijn dat er veel op het spel staat en hiermee laat minister Kuipers mede namens minister Adema zien de gevolgen voor boeren en burgers niet serieus te nemen en keuzevrijheid niet te willen waarborgen. De tijd dringt en de zorgen die er leven in de samenleving worden niet gehoord. Tijd voor meer actie dus. Morgen staan we met een delegatie in Brussel en demonstreren we voor het behoud van keuzevrijheid!”